Taller d’arquitectura “Repensem”

Firmat per Pere, estudiant d’arquitectura i antic alumne de l’escola el Dofí; i Laura, arquitecta.

El divendres 6 de maig vam tenir el plaer de poder fer un taller d’arquitectura amb els infants del CEIP EL DOFÍ.

Per segon any consecutiu, hem col·laborat amb l’escola el Dofí dins el programa d’Arquitectura a les Aules. Un programa de tallers d’arquitectura als centres educatius que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza durant la Setmana d’Arquitectura, el mes de maig.

El programa d’Arquitectura a les Aules ofereix tallers i xerrades perquè els alumnes dels centres educatius de primària i secundària de la Demarcació de Barcelona que ho vulguin puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat.

Aquest any hem proposat als infants de 1r i 2n de primària repensar un petit espai del pati de l’escola. Hem escollit l’espai del banc. Un cop decidit l’espai a repensar, hem mirat quines característiques té i hem pogut veure que té trets de l’arquitectura modernista, ja que el banc està pintat com si fos de trencadís i seguint aquest estil arquitectònic hem volgut fer entre tots un gran VITRALL.

Cada alumne ha elaborat el seu trosset de vitrall amb papers de colors transparents i un cop acabada aquesta feina individual hem ajuntat tots els treballs i hem pogut “construir” una paret de vitrall al pati, transformant el racó escollit en un espai acollidor, acolorit i bonic.

Per finalitzar cada alumne ha volgut descriure el taller amb una paraula sorgint expressions tan boniques com: espectacular, divertit, emocionant, acolorit… que ens han agradat moltíssim i ens animen a continuar repensant el nostre entorn per millorar-lo.