Taller d’arquitectura “Construim”

Firmat per Pere, estudiant d’arquitectura i antic alumne de l’escola el Dofí; i Laura, arquitecta

El divendres 6 de maig vam tenir el plaer de poder fer un taller d’arquitectura amb els infants de l’Escola EL DOFÍ. Per segon any consecutiu, hem col·laborat amb l’escola el Dofí dins el programa d’Arquitectura a les Aules. Un programa de tallers d’arquitectura als centres educatius que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza durant la Setmana d’Arquitectura, el mes de maig.

El programa d’Arquitectura a les Aules ofereix tallers i xerrades perquè els alumnes dels centres educatius de primària i secundària de la Demarcació de Barcelona que ho vulguin puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat.

Aquest any hem proposat als nens i nenes de EI4 i EI5 de construir una cabana. El primer que hem fet és pensar quin és el material que podem utilitzar dins de l’aula per a construir la cabana, així com fa l’arquitectura popular que utilitza allò que té a l’entorn per fer-se les seves cases. Un cop hem vist que podíem fer servir el cartó, hem decorat cada peça de cartó amb els companys i un cop acabada aquesta feinada hem construït les cabanes.

Els infants han pogut veure que amb poques eines com cartó tallat a triangles grans i petits i colors, podíem construir unes petites casetes amb portes i finestres.

Els nens i nenes han gaudit de tot el procés amb expressions tan divertides com que els semblava màgic!!!

Volem agrair als nens i nenes d’educació infantil del DOFÍ la bona estona que ens han fet passar!