Les roses vermelles tornen al bosc

Redacció d’El Dofí Report

Era un dissabte assolellat d’abril i en Bru i la Júlia van decidir anar a passar el dia al bosc. Quan van arribar, es van trobar una granota multicolor i van quedar al·lucinats. Però van adonar-se que era verinosa perquè cada cop que la granota tocava alguna cosa, aquesta es podria i ella absorbia el color i brillava més. Per tant, cada vegada que trepitjava una planta, una flor, una pedra, el que fos… allò quedava en blanc i negre, i la granota es quedava amb el color de les coses que tocava. Quan en Bru i la Júlia van descobrir que la granota feia això, van intentar escapar d’ella, però ella va saltar a sobre seu i van quedar-se en blanc i negre, com unes ombres i uns fantasmes. 

Quan van veure que els dos estaven en blanc i negre, van començar a cridar “ajuda, ajuda”, però la gent els ignorava perquè no els veien, perquè estaven en blanc i negre. Tot i que no tenien color, ells podien veure moltes més coses del bosc. En Bru i la Júlia es van trobar una tortuga molt molt molt vella, que els va dir que anessin a trobar el drac multicolor i li demanessin els colors que la granota els havia robat.

Van anar a buscar-lo per tot arreu: van buscar al riu, van pujar turons, van entrar a uns gorgs, van escalar els arbres… però no estava enlloc. Només van trobar un gegant adormit. Ells el van despertar sense voler i el gegant es va enfadar, i com a càstig els va dir que només un d’ells recuperaria el color. Van fugir corrents del gegant i, de sobte, es van trobar una porta al mig del bosc que no s’aguantava amb parets. Quan van entrar, van veure que era el portal màgic de la casa del drac. Hi van entrar sense saber què hi havia a dins, però hi van trobar un bosc ple de colors i el drac assegut al seu tro.

En Bru i la Júlia li van reclamar els colors al drac, i ell els va dir que els donaria els seus colors si trobàvem una rosa de color vermell. Deia que feia anys que no en veia cap.

En Bru i la Júlia van sortir del portal i van començar a buscar la rosa. Després de moltes hores, en van trobar una darrere una pedra gegant. Es van posar molt contents, perquè podrien recuperar el seu color! Van tornar al portal i li van regalar la rosa. El drac es va posar a plorar emocionat i els hi va tornar el color als dos.

Quan ja tenien el color, van començar a florir roses vermelles per tot el bosc i el drac multicolor es va tornar verd i va començar a volar per veure tot el paradís de roses vermelles. El drac i en Bru i la Júlia es van fer molt amics i es retroben, sempre, per Sant Jordi.